A BácsAgro Zrt. jogelődje a valamikori Petőfi Mg.-i Termelőszövetkezet. 1994-ben a Szövetkezet átalakult Szövetkezeti Részvénytársasággá. 2006-ban névváltozás történt Zártkörűen működő részvénytársaság, azaz BácsAgro Zrt. A Bácskában elsőként kezdtük az integrációs tevékenységet. A társaság jegyzett tőkéje 193.624.000,-Ft. A BácsAgro Zrt. 97%-os tulajdonosa a Trigo Kft.
Sajnos Magyarországon a gazdasági körülmények úgy alakultak, hogy a korábbi tevékenységeink közül az állattenyésztés ágazatát, mint olyat a felhalmozott veszteségek miatt meg kellett szüntetni. Így ma már sem szarvasmarha- sem sertéstenyésztéssel cégünk nem foglalkozik.
Napjainkban a saját termelésen kívül teljes körű mg.-i szolgáltatással, szaktanácsadással állunk a termelők rendelkezésére. A hazai forgalmazású vetőmag, növényvédőszer, műtrágya márkakereskedők termékeit biztosítjuk termelőinknek az integráció keretein belül. Továbbá egyedi földbérleti konstrukciókat és szaktanácsadást kínálunk. Tevékenységünk során termelőinkkel rendszeres konzultációt tartunk, 2004 óta szervezzük februárban hétfő délutánonként a "Bácsalmási Gazdadélutánokat", ahol a növénytermesztéshez kapcsolódó új tudományos információkat adjuk át a termelőinknek.
Dolgozóink a téli időszakban állandó képzésben vesznek részt, újabb és újabb szakismereteket és bizonyítványokat szerezve ezáltal. Cégünk átlagos dolgozói létszáma 36 fő.
Célunk a mezőgazdasághoz kapcsolódó összes tevékenység magas szintű végrehajtása, ezáltal Bácsalmás és környékének elsőszámú integrátoraként a gazdáknak kiemelkedő jövedelmet és jó megélhetést biztosítani.